6,3 miljoen personen in donorregister

Het aantal personen van 12 jaar of ouder dat zich heeft laten registreren in het donorregister is in 2018 gestegen tot ruim 6,3 miljoen, 42 procent van de bevolking. In 2014 stonden bijna 5,8 miljoen personen (40 procent) in het donorregister. Dit blijnieuws blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In de zomer van 2020 wordt een nieuwe donorwet ingevoerd die regelt dat iedereen vanaf 18 jaar die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente in het donorregister wordt opgenomen met de vermelding ‘geen bezwaar’ tegen orgaandonatie wanneer zij geen andere keuze vastleggen. In 2018 zijn bijna 8,7 miljoen personen van 12 jaar of ouder (58 procent) niet geregistreerd in het donorregister.

2018-08-09T21:05:48+00:0010 augustus 2018|Blij-verhaal|

Eén reactie

 1. Suzanne Weelen 10 augustus 2018 om 12:53

  LET OP: “Hoe kun je nu levende organen uit een dood lichaam halen.”

  Lees even s.v.p. aandachtig mee.
  Huib de Ruiter, praktiserend huisarts schrijft: Mensen weten meestal weinig van de echte gang van zaken rondom orgaantransplantatie. Hersendood is een term die in 1968 is uitgevonden. Het was nodig om transplantatie mogelijk te maken, want uit een levend lichaam mag geen orgaan worden verwijderd. De gezondheidsraad stelde vast dat een mens met uitgevallen hersenfuncties dood verklaard kan worden. Heel ongelukkig, want in feite is iemand met zo’n hersenletsel stervende, maar een mens is dan nog niet dood. Voor de beleving van de familie is de dierbare buiten bewustzijn en lijkt te slapen. Voor hen is hersendood alles behalve dood.
  NB: Er zijn meer artsen die kritisch zijn, een hersendode is NIET overleden zeggen zij al LIJKT dat misschien wel zo. Er zijn ook tal van schrijnende getuigenissen. Kijkt u vooral verder.

  Mocht u meer willen weten, aan onze kant is er veel gerichte informatie beschikbaar – graag even contact via suzanneweelen@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.