21 maart 2013 zijn we gestart met BlijNieuws. Een nieuwe Lente! Vandaag, 21 maart 2020 zijn we jarig en bestaan we precies zeven jaar. Zeven jaar BlijNieuws delen opdat meer mensen er blij van worden. Zeven jaar elke dag (geen dag overgeslagen!) tenminste één bericht waar je blij van wordt; om positiviteit in verschillende media uit te lichten zodat deze verhalen iets meer de aandacht krijgen die ze verdienen en we samen de wereld iets mooier, wat blijer maken. Want wat we aandacht geven, groeit. Wat we lezen, zien, horen bepaalt ons wereldbeeld. En kranten, televisie, persberichten en internet produceren -onder het mom van objectieve berichtgeving- helaas met name slecht en stemmingsmakend nieuws. Hierdoor lijkt de wereld somberder en slechter dan hij is cq kan zijn. En dáár proberen we nu al zeven jaar iets aan te doen door een ander, een positief geluid te laten horen.
Inmiddels zijn we een stichting (zonder winstoogmerk oid) met 25 BlijNieuws-redacteuren die allen op vrijwillige basis positieve filmpjes, berichten, verhalen, artikelen, foto’s opzoeken, schrijven en delen. Als een druppel op een gloeiende plaat misschien? Maar wel een druppel die steeds groter wordt er waarmee we honderden en soms wel duizenden mensen per dag een glimlach op hun gezicht toveren. En waarmee we jou als lezer blij willen maken; opdat jij het weer doorgeeft. Zonder religieus, commercieel of politiek doel.
En wat we al in 2013 schreven: Jij kunt ons helpen! Door BlijNieuws te delen (=vermenigvuldigen); door een kleine donatie (alle beetjes zéér welkom om zo de site reclamevrij te houden); door ons BlijNieuws te sturen zodat wij het plaatsen en iedereen het op deze site kan lezen opdat nog meer mensen er blij van worden.
We wensen je een goede lente en veel BlijNieuws!
🌻🌻