Grootste Pensioenfonds Stopt met Beleggen in Tabak en Kernwapens

ABP stopt met beleggen in tabak en kernwapens. Hiermee zetten ze een volgende stap in hun duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid. ABP belegt wereldwijd voor € 405 miljard, waarvan minder dan 1% (€ 3,3 miljard) in producenten van tabak en kernwapens. Ze streven ernaar om deze beleggingen binnen een jaar verkocht te hebben.
BlijNieuws!

Aanleiding
Beleggingen in tabak en kernwapens vormden al langer een dilemma voor ABP. Ze willen het pensioengeld van hun deelnemers op een duurzame en verantwoorde manier beleggen. Een aantal veranderingen in de samenleving, ook op internationaal niveau, was voor hen de aanleiding om het onderwerp opnieuw op de agenda te zetten. Deelnemers, werkgevers en belangenorganisaties geven steeds meer aan moeite te hebben met beleggingen in tabak en kernwapens. Ook speelden ontwikkelingen in wet- en regelgeving, ook op de financiële markten, een rol. Al deze ontwikkelingen, input en perspectieven zijn meegewogen in hun besluit om tabak en kernwapens uit te sluiten.

Rendement
Hoewel in het verleden goed rendement is behaald op tabak en kernwapens, verwachten zij dat dit in de toekomst anders zal zijn. Ook zien ze mogelijkheden om met andere beleggingen goede rendementen te halen. Ze verwachten daarom dat een eventueel rendementsverlies als gevolg van het besluit zeer beperkt zal zijn. Met dit besluit zal ABP het pensioengeld van haar deelnemers op een meer duurzame en verantwoorde wijze beleggen.

Lees hier waarom het ABP stopt met het beleggen in Tabak en Kernwapens

2018-01-11T18:35:17+00:0012 januari 2018|Blij-inzicht|