Heb je regelmatig wat restjes eten over EN is er regelmatig wat stuk in huis waar je soms gek van wordt? Dan wil ik je vragen mee te doen met HELLO TRASH. Wat? Hello Trash is een initiatief om meer te doen surplus. Een BlijNieuwslezersbijdrage van Rob van der Werf: “Zoals de meeste van jullie weten ga ik een half jaar zonder geld leven en hou ik ervan dingen die kapot zijn te maken. Dit combineert tot Hello Trash! Hoe? Ik wil jullie vragen om in jullie huishouding en leefomgeving jullie ogen open te houden voor restjes (de paar sneden brood die blijven liggen als je een paar dagen weg bent, restjes bij het avondeten, die bbq saus die toch niet zo lekker was, een gratis tandpastatube in een smerige smaak, eten wat over de datum is enz.). Deze restjes wil ik graag op komen halen om nuttig te gebruiken. Tegelijkertijd hebben jullie misschien dingen die kapot zijn of klusjes waar ik goed bij kan helpen (b.v. een laptop die niet goed meer werkt, een kapotte fiets of dat rolgordijn wat echt nog opgehangen moet worden). Geef dit aan en zo hebben we een win-win in koolhydraten en meer hergebruik van spullen.

Doel? Mijn doel is meer met surplus doen en daarbij genoeg energie binnenkrijgen om mij nuttig te maken voor anderen. Ik hoop dat de deelnemers zich onbewust meer bewust worden waardevol afval en de lol inzien van samen hiermee wat doen. En de vraag is? Doe je graag mee of wil je meer weten, neem dan contact op. Na aanmelding stuur ik je nog wat informatie over hoe we dit samen netjes kunnen regelen. In een paar zinnen uitleggen waarom ik dit doe lukt niet, ik leg jullie graag mijn motivatie en ideeën uit. Interesse? Ik kom graag een keer langs, mijn tijd kan ik zelf indelen, dus kies wanneer het jou uitkomt! Voel je vrij om deze vraag te delen met anderen, zolang het maar op fietsafstand is. Surprise each other with Surplus!” Rob robvanderwerf@gmail.com 06-53738617 (via Whatsapp)