Koeien vrolijk naar Buiten tijdens Opening Boerenseizoen

Feestelijke weidegang bij boer Niels in Leusden. Gisteren, maandag 9 april, werd de start van het boerenseizoen gevierd met de eerste weidegang op de boerderij van boer Niels in Leusden. Traditiegetrouw zou de weidegang plaats hebben gevonden op 20 maart – de eerste dag van de lente. Vanwege de weersomstandigheden was de weide die dag echter nog niet klaar voor de dansende koeien. Inmiddels laat de zon zich gelukkig wat vaker zien, waardoor het gras voldoende voedzaam is om de koeien te laten grazen. Basisschoolleerlingen van ‘t Palet uit Leusden en de Auris Prof. Groenschool uit Amersfoort juichten de uitgelaten koeien toe.

Met de weidegang bij boer Niels viert Campina de start van het boerenseizoen. Melkveehouder Niels vertelt: “Het is elk jaar een mooi moment als de koeien springend de weide ingaan. Bij mij kon dit moment dit jaar helaas niet samenvallen met de eerste lentedag, maar elke boer mag gelukkig zelf bepalen wanneer het juiste moment is om de koeien naar buiten te laten gaan. Ik ben blij om ze nu weer vrolijk buiten te zien grazen. Dit blijft voor mij het ultieme Hollandse plaatje.”

Neem ook een kijkje op een boerderij
Op 11 en 21 mei stellen 58 melkveehouders in heel Nederland hun erf open voor publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Iedereen is welkom om een kijkje achter de schermen van de boerderij te komen nemen. Er worden rondleidingen gegeven door de boeren en spelactiviteiten zoals een boerenstormbaan en melkbusheffen georganiseerd: een leuk uitje dat gratis toegankelijk is voor het hele gezin.

2018-04-09T15:20:55+00:0010 april 2018|Blij-beeld|