Jeeeeeeeeeeeeej! Merijn Tinga heeft met iedereen die zijn petitie heeft getekend, de eerste stap gezet naar een nieuwe wereld! Statiegeld op kleine flesjes gaat besproken worden!!!! #kanwel #metmekaar #blijnieuws.
Een bijdrage van één van onze redacteuren naar aanleiding het bericht dat alle ondertekenaars (inmiddels meer dan 60.000) gister, 12 maart 2019, ontvingen van statiegeldopflesjes.petities.nl:

Geachte, Op 13-02-2017 heeft u de petitie ‘Uitbreiding van statiegeld op kleine PET-flesjes’ ondertekend. De petitie heeft een antwoord gekregen.
HET ANTWOORD
Kleine kunststof drankflessen worden opgenomen in de Wet milieubeheer en de mogelijkheid om statiegeld in te voeren. U kunt uw zienswijze per e-mail indienen. Bron: Staatscourant 4 maart 2019 en de toelichting.
EINDE ANTWOORD

REACTIE PETITIONARIS
Beste,
Op Valentijnsdag 2017 bood de Plastic Soup Surfer 55 duizend handtekeningen (waaronder de uwe) voor de uitbreiding van statiegeld aan in de Tweede Kamer.
Nu 13 maanden later is het ‘ontwerpbesluit’ tot de uitbreiding van statiegeld gepubliceerd in de Staatscourant. De verwachting is dat statiegeld op kleine flesjes in werking zal treden in het eerste kwartaal van 2021. Veel dank voor uw steun en we zijn blij met deze stap vooruit.
De Plastic Soup Surfer zet ondertussen zijn strijd tegen plastic vervuiling door!
U kunt hem daarin verder steunen met een donatie of schrijf u in voor zijn nieuwsbrief.
Zie verder ook PlasticSoupSurfer.org